بررسی مشخصات، کاربرد، قیمت و فروش میلگرد بستر

میلگرد بستر، از مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است و یکی از روش های کارآمد برای افزایش مقاومت سازه ها و دیوارهای آجری و سفالی می باشد. در این مقاله در رابطه با ویژگی، کاربرد و فروش میلگرد صحبت می کنیم.

فروش میلگرد بستر در کیفیت های مختلف.

میلگرد بستر چیست؟

جنس میلگرد بستر، فولاد است به همین دلیل مقاومت بسیار بالایی در برابر تحمل فشار و تنش دارد. روش های متفاوتی برای مقاوم سازی سازه ها در برابر زلزله وجود دارد اما استفاده از میلگردهای بستر بسیار کاربردی تر و رایج تر از سایر روش ها است. از لحاظ ظاهری بر روی سطح این مصالح شیارهای آجداری وجود دارد و باعث تماس بهتر آن با ملات سیمانی می شود. امروز تولید و فروش میلگرد بستر برای استحکام و مقاوم سازی بیشتر ساختمان ها بسیار افزایش یافته است.

با گذشت زمان فولاد دچار فرسودگی می شود و خاصیت اولیه خود را از دست می دهد به همین دلیل میلگردهای بستر با لایه ای از جنس روی پوشانده می شوند. این کار به زنگ نزدن و طولانی تر شدن عمر مفید آنها بسیار کمک می کند.

فروش میلگرد بستر و متریال بکار رفته در آنها

همانطور که گفتیم فروش میلگرد بستر با هدف افزایش مقاومت سازه در برابر تنش های ناشی از زلزله انجام می شود. به همین دلیل این میلگردها را از فولاد ضد زنگ می سازند. همچنین برای افزایش مقاومت و دوام میلگرد بسته به شرایط و موقعیت سازه از روش های مختلفی استفاده می کنند.

یکی از روش های مقاوم سازی میلگردها ، قرار دادن آنها در دوغاب و ملات است. در این روش بر روی میلگردهایی که در معرض هوا و خاک قرار می گیرند حداقل 16 میلی متر ملات در نظر گرفته می شود. حداقل میزان ملات برای میلگردهایی که در معرض هوا و خاک قرار ندارند 13 میلی متر می باشد.

زمانی که میزان رطوبت موجود در دیوارهای داخلی حدود 75 درصد باشد و سازه در برابر هوا و خاک قرار گیرد باید میلگرد بستر به وسیله اپوکسی و یا گالوانیزه روکش شود. این کار از میلگردها در برابر خوردگی محافظت می کند.

میلگرد بستر چیست و چه کاربردی دارد؟

فروش میلگرد بستر استاندارد در چه ابعادی انجام می شود؟

به طور کلی ابعاد میلگردهای استاندارد دارای طول 3 متر، عرض 5.5، 11 و 15 سانتی متر و قطر مفتول 4 میلی متر می باشند. برخی کارخانجات تولید و فروش میلگرد بستر، مفتول هایی با قطر 6 میلی متر هم تولید می کنند.

وزن میلگرد بستر بسته به طول و عرضی که دارد متفاوت بوده و براساس یکسری استانداردهای مشخص و محاسبات ریاضی دقیق به دست می آید. اما به طور تقریبی وزن میلگرد بستر نردبانی با عرض 5.5 سانتی متری 670 گرم، 11 سانتی متری 730 گرم و 15 سانتی متری 770 گرم است.

معرفی انواع میلگردهای بستر از لحاظ جنس

به طور کلی میلگردها از نظر جنس به دو دسته آلیاژی و غیر آلیاژی تقسیم می شوند. به بیانی ساده تر میلگردهای آلیاژِی مقاومتی در برابر رطوبت و سایر عوامل ندارند و به سرعت دچار زنگ زدگی می شوند. اما میلگرد آلیاژی دارای آلیاژهای مقاومی مانند کروم است. به همین دلیل به ترکیب این آرماتورها آلیاژهای مختلفی اضافه می شود تا سطح مقاومت آنها در برابر عوامل آسیب زا افزایش یابد.

میلگردهای بستر از لحاظ جنس به دو نوع استنلس استیل و فولاد گالوانیزه تقسیم می شوند. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با جنس میلگردهای بستر عنوان می کنیم.

استنلس استیل: در ترکیب ساختاری آرماتورهای فولادی ضد زنگ حداقل 10 درصد کروم وجود دارد. کروم به میلگرد بستر خاصیت ضد زنگ زدگی اضافه می کند و باعث محافظت از فلز در برابر عوامل آسیب زا مانند، رطوبت و خاک می شود.

فولاد گالوانیزه: از سوی دیگر فولاد گالوانیزه از یک لایه سطحی روی تشکیل شده و به میلگرد بستر خاصیت ضد خوردگی و زنگ زدگی اضافه می کند. در واقع روی یک پوشش محافظتی بین فلز و هوا است و مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت هوا دارد. تولید کنندگان این آرماتورها قبل از تولید نهایی و فروش میلگرد بستر آزمایشات به خصوصی بر روی آنها انجام می دهند تا از میزان مقاومت و کیفیت آنها اطمینان کامل حاصل کنند.

انواع میلگرد بستر از لحاظ جنس و نوع متریال.

بر روی میلگردها چه آزمایش هایی انجام می شود؟

آزمایش هایی که بر روی میلگردها انجام می شوند به دو دسته مخرب و غیرمخرب تقسیم می گردند. آزمون های مخرب، آزمایش هایی هستند که بعد از انجام آنها قطعه تخریب می شود و این آزمون ها عبارتند از:

آزمون کشش

آزمون سختی

آزمون ضربه

آزمون پیچش و خستگی

آزمایش های غیر مخربی که بر روی میلگرد انجام می شوند آسیبی به قطعه نمی رسانند و تنها جهت بازرسی و تایید نهایی محصول می باشند. این نوع آزمون ها عبارتند از:

بازرسی قطعه با استفاده از اشعه ایکس

بازرسی با استفاده از ذرات مغناطیسی

بازرسی مافوق صوت

انواع میلگردهای بستر از نظر شکل ظاهری و کاربرد

به طور کلی فروش میلگرد بستر موجود در بازار به دو دسته نردبانی و خرپایی تقسیم می شود. در ادامه مشخصات این میلگردها را بررسی می کنیم.

میلگرد بستر نردبانی: این نوع میلگردها شبیه به یک نردبان هستند و با استفاده از قلاب و گیره به دیوار متصل می شوند. برای دیوار چینی و نصب میلگرد بستر نردبانی بر روی دیوار دو آرماتور به صورت موازی و مقابل هم قرار می گیرند و روی آنها با سیمان و مصالح پر می گردد. میلگرد بستر نردبانی در انواع مختلفی مانند، نردبانی 3 مفتولی، نردبانی 4 مفتولی، نردبانی تنظیم شونده، نردبانی تنظیم شونده 3 مفتولی و نردبانی با قلاب پیوسته در بازار وجود دارند.

میلگرد بستر خرپایی: نحوه قرارگیری میلگرد بستر خرپایی با مدل نردبانی متفاوت است. در این مدل بین دو میلگرد مفتول های مقاومی به صورت هفت هشتی یا زیگزاگی به یکدیگر جوش میخورند. سپس با استفاده از قلاب میلگرد نصب شده و ملات بر روی آن قرار می گیرد و دیوار چینی انجام می شود. این نوع مصالح مقاوم سازی تنها برای دیوارهای کامپوزیتی کاربرد دارند. میلگردهای خرپایی تنظیم شونده و خرپایی تنظیم شونده سه مفتولی دو مدل از میلگردهای خرپایی موجود در بازار هستند.

فروش میلگرد در ابعاد استاندارد.

میلگرد بستر چه کاربردهایی دارد؟

نحوه اجرای میلگردهای بستر در دیوار سازه ها

میلگردهای بستر به دو صورت افقی و عمودی در دیوار چینی قرار می گیرند. در قسمت ذیل این دو روش اجرای میلگرد در سازه ها را معرفی می کنیم.

میلگرد بستر افقی: در این روش از میلگردهای بستر نردبانی یا خرپایی به همراه آرماتور کلافی با قطرهای 4 تا 6 میلی متر استفاده می شود. به این صورت که دو میلگرد در فاصله های تعیین شده قرار می گیرند و روی آنها را با مواد سیمانی و ملات می پوشانند. برای مهار کردن میلگرد بستر و اتصال آن به دیوار از قلاب، گیره و جوشکاری استفاده می شود. در دیوارهایی که فاقد وال پست هستند امکان اتصال میلگردها با هم وجود دارد و به این صورت مقاوم سازی دیوار به خوبی صورت می گیرد.

استاندارد و آیین نامه خاصی در رابطه با دیوار چینی و نحوه اجرای میلگردهای بستر در دیوار سازه ها وجود دارد. طبق این قوانین میلگردها باید در فاصله 50 سانتی متری قرار بگیرند. در این روش 20 سانتی متر از انتهای میلگرد بستر را خم می کنند تا زاویه 90 درجه تشکیل شود سپس آن قسمت را درون بست یا قلاب قرار می دهند. بعد از اینکه میلگرد به صورت افقی بر روی دیوار سازه قرار گرفت، آن را با ملات کاملا پوشش می دهند. دقت داشته باشید که ارتفاع ملات باید حداقل 1.5 سانتی متر باشد. سعی کنید از کارنجات معتبری که در فروش میلگرد بستر با کیفیت، شهرت دارند این مصالح را خریداری کنید.

میلگرد بستر عمودی: در این روش میلگرد بستر به صورت عمود بین بلوک و آجرهای سازه قرار داده می شود. اجرای این روش تا نزدیکی سقف سازه امکان پذیر است و بعد از آن فضای خالی بین تیرچه بلوک و سقف و دیوار را با سیمان و بتن پر می کنند. در این روش برای مهار آرماتور عمودی سازه از تجهیزاتی مانند، سپری و نبشی استفاده می گردد.

نحوه اجرای میلگرد بستر.

ضوابط نصب و اجرای میلگردهای بستر

برای نصب و اجرای میلگرد بستر ضوابط و قوانینی بر اساس استانداردهای بین المللی وجود دارد و این قوانین با هدف استفاده بهینه از این مصالح وضع شده است. هر چه نحوه نصب و اجرا این مصالح به استانداردهای بین المللی نزدیک تر باشد، میلگرد بستر عملکرد بهتری در برابر تنش ها و نیروهای کششی وارده به سازه خواهد داشت. در مجموع رعایت این ضوابط برای مقاوم سازی ساختمان ها و به حداقل رساندن خسارت های ناشی از زلزله بسیار مهم هستند. در ادامه موارد و مشخصات مربوط به این قوانین را عنوان می کنیم.

اندازه سطح مقطع: ابعاد و اندازه سطح مقطع میلگرد بستر از مهم ترین موارد در ضوابط مربوط به این مصالح محسوب می شوند. طبق استانداردهای کشور آمریکا میلگردهای بستر باید دارای 4 میلی متر قطر و 5 تا 11 سانتی متر عرض باشند. هنگام خرید این تجهیزات حتما به ابعاد آن دقت داشته باشید و از خرید مصالح غیر اصل خودداری کنید.

پوشش میلگرد: همانطور که گفتیم میلگرد بستر را از فولاد می سازند و این متریال بدون داشتن پوشش سطحی در دراز مدت و بر اثر عوامل مختلف دچار فرسودگی و زنگ زدگی می شوند. به همین دلیل این تجهیزات باید مجهز به پوشش سطحی مقاوم از جنس روی یا گالوانیزه باشند.

بدنه آجدار: نوع و شکل بدنه میلگرد بستر از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در نحوه عملکرد و کارایی آن است. میلگردها باید به خوبی به سیمان و ملات بچسبند تا مقاومت بالایی در دیوار سازه ایجاد شود. به همین دلیل یکی دیگر از مواردی که باید به استاندارد بودن آن هنگام خرید و فروش میلگرد بستر دقت کنید شکل بدنه و نوع آج آن می باشد.

عوامل و نکات مهم هنگام خرید و فروش میلگرد بستر.

تعداد میلگرد: مهندسین پروژه های ساختمانی با توجه به ارتفاع دیوار و نقش آن در سازه، تعداد میلگردهای بستر مورد نیاز را تعیین می کنند. اما به صورت کلی و با توجه به قوانین و استانداردها باید به ازای هر 40 سانتی متر ارتفاع یک میلگرد بستر نصب شود. این شرایط برای دیوارهایی که بار و فشار بیشتری را تحمل می کنند متفاوت بوده و لازم است تا میلگرد های بیشتری بکار گرفته شود.

طریقه نصب: یکی دیگر از موارد مهم در رابطه با  قوانین میلگردهای بستر طریقه اجرا و نصب آنها است. زمانی که میلگرد بر روی دیوار جایگذاری می شود  باید حدود 1.5 سانتی متر سیمان و بتن بر روی آن قرار بگیرد. همچنین برای نصب میلگرد بستر از ابزار مخصوصی مانند بولت یا تفنگ استفاده می شود و سایر تجهیزات مورد تایید و مطابق با استانداردهای بین المللی نمی باشند.

رعایت استاندارد تولید محصول: شیوه اجرا و نصب میلگرد بستر بسیار با اهمیت است اما این کار به عوامل دیگری مانند، نحوه تولید میلگرد در کارخانه هم بستگی دارد. کارخانجات تولید کننده میلگرد بستر باید طبق استانداردها و با استفاده از متریال با کیفیت این مصالح را تولید کنند. در واقع نحوه تولید میلگردهای بستر هم به اندازه شیوه اجرا آن با اهمیت است. فروش میلگرد بستر در کارخانه های مختلفی انجام می شود اما بهتر است به اعتبار و اصالت فروشنده آن هم دقت کافی داشته باشید.

کاربرد میلگرد بستر چیست؟

همانطور که گفتیم میلگرد بستر برای افزایش مقاومت و رفع اشکالات سازه های آجری و سفالی کاربرد دارد و به طور معمول برای نصب این آماتورها از جوشکاری مقاومتی استفاده می شود و این کار میزان مقاومت سازه را در برابر آسیب های ناگهانی و جدی افزایش می دهد. میلگرد بستر در دیوارهای آجری، دیوارهای باربر و غیرباربر کاربرد دارد.

میلگرد بستر چه کاربردهایی دارد؟

استفاده از میلگردهای بستر در سازه چه مزایایی دارد؟

در دیوارهای تک جداره و دو جداره از میلگرد بستر استفاده می شود و این تجهیزات مزایایی زیادی در ایجاد مقاومت سازه دارند. در ادامه مزایای میلگرد بستر را نام میبریم.

دیوارهای متقاطع را به یکدیگر متصل می کند.

باعث مقاومت و استحکام دیوار سازه در زمان وقوع حوادث ناگهانی مانند، زلزله می شود.

در اجرای میلگرد بستر دیوار نیازی به دوغاب ریزی نمی باشد.

دارای قابلیت استفاده به صورت قائم می باشد.

مقاومت دیوار را در برابر فشار بارها افزایش می دهد.

باعث شکل پذیری خمشی درون صفحه ای و افزایش میزان استقامت دیوار می شود.

شکل گیری دیوار را بهینه می کند.

معایب استفاده از میلگردهای بستر

میلگرد بستر مزایای بسیاری دارد اما در کنار آن از معایبی کمی هم برخوردار است.  در قسمت ذیل معایب میلگرد بستر فولادی را مطرح می کنیم.

اجرا و نصب میلگرد بستر نیاز به انجام محاسبات پیچیده و کاملا مهندسی شده دارد.

رعایت استانداردهای نصب این مصالح دشواری و پیچیدگی های به خصوصی دارد و عدم رعایت آنها خسارات وارده به سازه را افزایش می دهد.

در صورت کوچکترین اشتباه در محاسبه ابعاد و اندازه های آرماتورها، نقص و ایرادهای زیادی در نصب دیوار سازه به وجود می آید.

عوامل موثر بر فروش میلگرد بستر و قیمت آن

ابعاد و اندازه میلگرد

نوع مفتول مورد استفاده

نوع پوشش گالوانیزه و ضخامت آن

نوع و شکل آج میلگردها

نوسانات قیمت آهن در بازار داخلی

قیمت جهانی فولاد و آلیاژ های آهنی

شیوه عرضه و فروش میلگرد بستر

هزینه حمل و نقل

قیمت فروش میلگرد بستر.

قیمت و فروش میلگرد بستر

فروش میلگرد بستر در کارنجات مختلفی انجام می شود اما فاکتورهای مهمی را باید قبل خرید این آرماتور در نظر بگیرید. قیمت تنها یک فاکتور نسبتا مهم برای خرید این تجهیزات است و از آن بسیار مهم تر کیفیت و استاندارد میلگردها می باشد. زیرا این مصالح در مقاومت سازه نقش مهمی دارند و بی کیفیت بودن آنها خسارت های زیادی را به بار می آورد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت فروش میلگرد بستر
دسترسی سریع

اطلاعات پست

تاریخ انتشار : 2023-10-29
آخرین بروزرسانی :2023-10-29
id :203
نویسده : آیدا فیروزی
بدون نظر